Over de Outdoor Training Zwolle

De Outdoor Training is een actief en variërend programma gericht op kracht, Core Stability, coördinatie, uithoudingsvermogen, lenigheid en snelheid. De trainingen worden uitgevoerd door gebruik te maken van de elementen in de omgeving en/of met behulp van losse materialen.

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Het trainingsprincipe van HIIT is dat je door middel van intervals in een korte tijdsduur een intensieve inspanning levert. Met een HIIT training wissel je intensieve oefeningen af met minder intensieve oefeningen of rust.

 

 

kracht

KRACHT

Kracht is een complexe fysieke bouwsteen die opgesplitst kan worden in verschillende facetten. Bij een wielrenner is kracht totaal iets anders als een gewichtheffer of hoogspringer. 

 

Tijdens de trainingen is met name aandacht voor krachtuithoudingsvermogen, snelkracht (explosieve kracht), statische kracht en ex- en concentrische kracht. 

running

SNELHEID

Snel is een eigenschap die het mogelijk maakt motorische acties onder bepaalde omstandigheden in een minimale tijd te volbrengen. Hierin kan nog het onderscheid worden gemaakt tussen maximale snelheid, reactiesnelheid en snelheidsuithouding.

coordinatie

COÖRDINATIE

Coördinatie wordt bepaald door de onderlinge samenwerking tussen het centrale zenuwstelsel en de spieren. Deze eigenschap maakt het mogelijk motorische bewegingen efficiënt en precies uit te voeren en bepaalde bewegingstechniek aan te leren.

workout

LENIGHEID

Lenigheid verwijst naar de wijdte van de beweging van de verschillende lichaamssegmenten in de verschillende gewrichten van het lichaam. Lenigheid wordt door bepaalde verschillende factoren bepaald: de gewrichtsstructuur, de aanhechting van de spieren en de rekkingsmogelijkheid van spieren en pezen. Deze laatste is in beperkte mate te trainen.

uithoudingsvermogen

UITHOUDINGSVERMOGEN

Het uithoudingsvermogen is het vermogen om een bepaalde inspanning zo lang mogelijk vol te houden. Hierin hebben we het nog niet over de duur of de intensiteit van de inspanning.

ROOSTER VOOR STADSHAGEN (ZWOLLE)

Leefstijlcoach / Eigenaar
Frank Hielckert is de algemene leefstijlcoach en beheerder van het PersonalVitalityPlan en -platform.